Ameliyatsız Çözüm Var Mı?

Ameliyat korkusu ve iyileşme zamanının daha kısa olmasına dair kaygılar ameliyatsız çözüm arayışlarıyla sonuçlanmıştır. Plastik Cerrahi pratiğinde ameliyatlar kadar yer kaplamasa da her geçen gün çeşitli yenilikler ortaya çıkmaktadır.

Günümüzde ameliyatsız çözüm seçeneklerinden en sık yapılanları PRP (Plateletten zengin plazma) ve botulinum toksin (Botox) uygulamalarıdır. PRP kanımızda bulunan trombosit adı verilen hücrelerin az bir plazma içinde konsantre edilmiş halidir. Bu hücrelerde bulunan alfa granüllerde büyümeyi hızlandırıcı maddeler bulunmaktadır. PRP uygulamaları yüz gençleştirme, yara iyileşmesi, saç dökülmesi, eklem ağrıları gibi problemler için çözüm seçeneklerinden biridir.

Botulinum toksin uygulamaları Clostridium botulinum bakterisinden üretilen bir çeşit zehirin kasların çalışmasını geçici olarak felç etmesi yoluyla etki gösteren bir diğer seçenektir. Özellikle göz çevresi, alın ve dudak çevresinde oluşan yüzeyel kırışıklıklar düzeltilmesi için kullanıldığında 3-12 ay arası iyileşme etkisi gösterebilir.

Dolgular, yaşlanan yüzde oluşan doku azalmasının engellenmesinde ve yapısal problemlerin giderilmesinde kullanılabilen bir diğer tedavi şeklidir. Bu maddeler yanak, dudak kalınlaştırılmasında kullanılabileceği gibi alın ve elmacık bölgesinin belirginleştirilmesinde de etkilidir. Dolgular içeriğine bağlı olarak 6 ile 12 ay içinde eriyip yok olurlar.

Dolgu yerine kullanılabilecek seçeneklerden biri olan yağ grefti uygulamaları ise kişinin kendi vücudundan alınan yağ hücrelerinin bir dizi işlemden geçirilerek vücutta istenilen yerlere enjekte edilmesidir. Dolgulara göre avantajı sentetik değil doğal olması ve bir miktar erimeye karşın vücutta kalabilmesidir.

tr_TRTurkish
Scroll to Top